HeaderNiewsbief-MariskadeKok_nl
Hallo abonnee,

Tot mijn schrik zag ik dat de vorige nieuwsbrief over mijn persoonlijke ontdekkingsreis van november 2021 was. Oeps. Gebeurd hier dan niks? Integendeel.

Ongemerkt heeft de pandemie blijvende gevolgen. Daar moet ik al zelfstandig ondernemer wel op anticiperen. Ik doe mijn best, maar daardoor was de nieuwsbrief over mijn eigen werk even van de radar verdwenen. Druk aan de studie om business online te ontwikkelen. De cursussen staan. De ervaringen van cursisten zeer positief. De buitenwereld bereiken met deze nieuwe tak van sport, is nog een verhaal apart. Tips zijn harte welkom!

Schrijven aan mijn tweede boek. Stoeien met woorden. Veel nadenken. Verrassend leerzaam. Natuurlijk de voortgang van het live portretteren in het project: 'Koffie & portret'. Wekelijks een feestje.

Volgende week is er weer een Webinar Kunst Kijken. De musea zijn nog dicht. Een alternatief in de maak. Getwijfeld in mijn keuze. Ik zag dat er binnenkort een 'wedstrijd' voor het grote publiek is om zich te laten inspireren door de Nachtwacht. Daarom wil ik graag ingaan over het kopiëren van de meesters. Waarom zou je dit willen? Spoiler: Vele grote kunstenaars gingen ons hierin voor. Wie & waarom? Meer in de gratis Webinar donderdag 27 januari. Doe je mee?

Hartelijke groet, Mariska

Toen scheen de zon nog.

Wat mij opviel bij het samenstellen van dit filmpje is dat de zon nog zo heerlijk scheen. De warmte, zonnige kleding en heerlijk op je blote voeten rondlopen. Je begrijpt al dat de opname van deze sessie, alweer een paar weken terug heeft plaatsgevonden. Soms wil ik iets meer activiteiten doen dan realistisch gezien mogelijk is in de beschikbare tijd. …

Meer lezen
Toen scheen de zon nog.

Wie kijkt er nu eigenlijk naar wie?

Woensdag, schrijfdag. Wetende dat andere onderwerpen aandacht willen. Filmpjes project Koffie met Portret' publiceren. Schilderijen die wachten op een laatste kritische blik. Genoeg te bedenken. Toch ..... woensdag schrijfdag. Discipline of een keuze? De 50.000 woorden staan. Het spelen met synoniemen heerlijk. De ontdekkingen van antoniemen een prachtige toevoeging. Afleiding ligt op de loer. Vandaag aandacht voor de grote lijnen. …

Meer lezen
Wie kijkt er nu eigenlijk naar wie?

Webinar Kunstkijken - De kunst van het Kijken

Kopiëren van de meesters. Waarom zou je dit willen? Spoiler: Vele grote kunstenaars gingen ons hierin voor. Wie & waarom? Meer in de gratis Webinar donderdag 27 januari 2022 Doe je mee? Inschrijven Webinar Kunst Kijken

Meer lezen
Webinar Kunstkijken - De kunst van het Kijken

Good artists copy, great artists steal. Eens of oneens?

Goede kunstenaars kopiëren, grote kunstenaars stelen. Een uitspraak van Pablo Picasso. Wat is jouw mening? Eens of oneens?

Meer lezen
Good artists copy, great artists steal. Eens of oneens?

Citaat van een kunstenaar:

“Good artist copy, great artist steal." - Pablo Picasso
Email Marketing Powered by MailPoet