A Piece of Cake

A Piece of Cake – Timemanagement

Een rode draad in mijn leven is om zoveel mogelijk mijn persoonlijke dromen te verwezenlijken. Één van de gevolgen hiervan is dat ik vorig jaar mijn 12½ jarig jubileum mocht vieren als zelfstandig ondernemer. Niet in loondienst werken is voor mijn persoonlijkheid een zaligheid. Zelf de lat zo hoog leggen als ik wil.

Natuurlijk zit aan deze zelfstandigheid ook kanten die onzekerheid met zich mee brengen zoals het inkomen. Tegelijkertijd vind ik persoonlijk dat door een eigen onderneming op te bouwen en draaiende te houden je zoveel leert en een prachtige verzameling creëert van boeiende momenten wat voor mij een onbetaalbare rijkdom is.

Het lastige aan een eigen onderneming vind ik time management. Ik wil zoveel, vind zoveel leuk & boeiend. Tegelijkertijd wil ook de buitenwereld soms aandacht van mij. Het scheiden van privé & werk is ook lastig mede omdat mij atelier aan huis is.

Dit brengt mij naar de titel: A piece of Cake.

In de begin jaren van mijn zelfstandig ondernemen had ik de ondersteuning van een gemotiveerde coach met de naam Trees van den Berg. Naast leerzame gesprekken waardoor veel inzicht werd vergaart kreeg ik ook oefeningen mee om aan de slag te gaan. Trees vroeg mij alles op te schrijven wat ik leuk vond en wilde doen in een week. En natuurlijk ook wat ik volgens mij zou moeten doen in een week. Daarnaast moest ik opschrijven hoeveel uur ik voor al die verschillende onderdelen nodig zou hebben. Je raad het al, zoveel uren zaten er niet eens in een week. En dan moest ik ook nog tijd indelen voor het slapen ….

In het boek the Artist Way van Julia Cameron (alwaar ik heden ten dagen mee aan het stoeien ben) stond een opdracht om een taart te tekenen en deze in stukken te verdelen. Elk stuk staat voor een onderwerp. Aan jezelf de taak om daarin aan te geven hoe jouw verdeling binnen de taartpunten is. Soms confronterend. Eigenlijk vergelijkbaar met de oefening van Trees en voor mij nog steeds relevant. Feit is dat ik gewoon teveel wil en leuk vindt. Het komt dus telkens weer op neer om te kiezen & prioriteiten stellen.

Tegelijkertijd heb ik ook maar besloten om te accepteren dat ik nu éénmaal veel uit het leven wil halen en time management voor mij absoluut geen Piece of Cake is.

Mocht je jezelf herkennen in bovenstaande, dan daag ik je uit om ook ééns zo een lijstje te maken of een cake te verdelen. Ik ben benieuwd of je ervaring dezelfde is?!

Mariska de Kok

Mariska de Kok (1966) lives in Katwijk aan Zee and she paints realism. Her specialty is portraits where emotion is essential. She is fascinated by the person and emotions behind the “mask”. “When there is time enough to observe the model, there is always an interesting story to be discovered and visualized”. Over the years, many persons have been portrait-ed by Mariska.
  • Deel dit bericht met vrienden…