I do like mondays

Werk Mariska de Kok | Voortuin Katwijk aan Zee – 15x15cm Acryl op paneel

Hallo! Aangezien ik zelf minstens zo leergierig ben als de cursisten die ik les mag geven, heb ik besloten om op deze blog iets meer inzicht te geven waar ik zelf mijn kostbare tijd aan besteed qua studie en informatie verzamelen over “kunst”. 

Op maandagmiddag nadat ik eerst heb hardgelopen (wat goed schijnt te zijn voor de gezondheid) is het hier in mijn atelier geen wasdag. Maandag is mijn schilderdag.

Vanwege mijn schouder/arm blessure ben ik nu enigszins gedwongen om klein te werken. Dus sinds juni ben ik bezig met allerlei kleine schilderijen in het formaat 15×15 cm. Het thema is mijn voortuin; het strand hier in Katwijk aan Zee. Dagelijks mag ik daar graag slenteren om te genieten van de natuur en haar voorbijgangers.

Resultaat van vanmiddag waarbij de beweging van de zee mij inspireerde. Zie bijgevoegde foto. 


Hey! Several times I get the question if I could / would like to tell more about the works I am making. Also my students want to know what I am studying myself. So hereby I start a blog about all kind of stuff I am busy with.  

Since we have the unique possibility of internet, it is so great that there will be always more information about any subject then we thought in the first place. (Remember: I am teaching in art and not in English – so sorry if it is not totally spelled in the right way – as long as you understand – that is the most important). Many times when you start with one name, you see someone else his name with an interesting story. So much to discover. I hope I will become at least 100 years. I need theme for everything I want to learn.

Monday is the day that I paint. So no time for anyone else J. Because of my shoulder / arm injury, I’m now forced to work small. So since June I’m working on all kinds of small paintings in the format 15×15 cm. The theme is my front garden: The beach here in Katwijk aan Zee. Every day, I walk on the beach enjoying nature and its passersby.

The result of this afternoon – see the picture.

Mariska de Kok

Mariska de Kok (1966) lives in Katwijk aan Zee and she paints realism. Her specialty is portraits where emotion is essential. She is fascinated by the person and emotions behind the “mask”. “When there is time enough to observe the model, there is always an interesting story to be discovered and visualized”. Over the years, many persons have been portrait-ed by Mariska.
  • Deel dit bericht met vrienden…