De deur van het atelier gaat open

Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik had het van de week even helemaal gehad met het Corona verhaal en de persconferentie.

Het atelier mag nog steeds niet open om les te geven. Ik heb geen flauw idee wanneer en hoe de versoepelingen er uit gaan zien. Buiten de realiteit dat kunstenaars zoals ik, buiten alle compensatie vallen (waar ik ook het mijne van denk), vind ik de onzekerheid heel frustrerend.  

Wat nu en welke opties kan ik nog bedenken ……

Gelukkig komen er altijd weer ideeën in mijn hoofd. Dus net wakker en een idee waar ik in ieder geval enthousiast over ben, nu nog iemand vinden die durft.

De deur van het atelier toch open? Ja. Het is tijd voor plan C – op zoek naar een combinatie van positieve elementen.  

Plan C = Koffie met een portret. Geheel volgens de regels mag ik 1 persoon per dag ontvangen. Dus ik hou me aan de voorschriften en zorg ook voor gepaste afstand.

Wat wil ik? Jouw als model hier live in het atelier schilderen. Net zoiets als destijds ‘Westlanders op doek’ maar dan weer anders. Een soort ‘Corona op doek’ (titel is nog niet sterk, daar moet nog aan gewerkt worden 😊).

  • Durf jij het aan?
  • Eerst koffie met iets lekkers en bijkletsen – heel benieuwd hoe het nu echt met je is!
  • Daarna 2 x 45 minuten stilzitten
  • Tussendoor natuurlijk weer even koffie en lekker kletsen.
  • Afhankelijk van het resultaat en mijn oordeel maak ik nog wat foto’s.
Petra in de hoofdrol

Update 1 april 2021 (nee, geen grap 🙂 )

Inmiddels heb ik al verschillende gasten mogen ontvangen. En telkens zijn het weer feestjes. De serie schilderijen wordt steeds groter. En ook mag ik telkens weer nieuwe modellen in mijn agenda inplannen.

Voor het boek is de titel gewijzigd naar iets positiefs: ‘Een verzameling mooie momenten’. Een nieuw idee is dat zodra het mogelijk is een expositie van de werken te maken. Heerlijk samen feesten en elkaar in de ogen kijken. Hoe mooi zou dat zijn!

In de tussentijd ga ik hier gestaag verder. Ik hoor mezelf weer zingen en zie bij de modellen regelmatig een glimlach! (filmpjes van de middagen zijn terug te vinden in het dagboek)

Volgens mij is het al een win/win situatie geworden. Wat gezelligheid in huis, even een ander gesprek, schilderen van een portret (dat is toch wat ik het allerliefst doe). Dus …… ik ben benieuwd, ga ik je binnenkort zien?

Lieve groet, Mariska

P.S. Nee geen kosten aan verbonden. Een glimlach, dat is waar het om gaat.

PPSS Er zijn er die graag het werk willen kopen, dat mag (Corona-prijs € 175,- / formaat doek 40×50 cm). Wel met het verzoek om het werk beschikbaar te stellen voor de expositie.