De fotograaf nader bekeken

Het model van vandaag is Ton. Geboren in het Westland. Beroep: Fotograaf. Feiten die eigenlijk niets inhoudelijk zeggen over de man die vanmiddag tegenover mij komt zitten. Lievelingskleur is paars en volgens zijn moeder staat de kleur blauw hem goed :). Dit zegt mij dan wel weer iets.

Lijdend voorwerp

Ik heb Ton enkele weken geleden leren kennen. Fotograaf voor de rubriek: “Op de pijp”. Destijds was ik het ‘lijdend’ voorwerp. Esdor (journalist) en Ton (fotograaf) wilden een verhaal schrijven over mijn boek “De kunst van het Kijken“. Het was absoluut geen oppervlakkig interview of foto-shoot. Verrassende vragen, waarbij ik soms even tijd nodig had alvorens ik antwoord gaf. Ook de foto’s vertelde een indringend verhaal.

Nu was ik aan de beurt voor een diepte interview.

Hoe leuk en verrassend dat Ton, de fotograaf het nu aandurfde om mijn ‘lijdend’ voorwerp te zijn. Bij mij geen diepte interview in woorden. Mijn ogen doen het vragengesprek. Ongegeneerd mag ik 2x 45 minuten turen naar iemand zijn ogen. De lijnen, de vlekken en de bewegingen. Het verhaal zonder woorden, wat tegelijkertijd zoveel kan vertellen.

Het eindresultaat – de samenvatting van een mooie middag

Inmiddels is gebleken dat in deze sessies de mooiste gesprekken ontstaan. Niets is taboe. Zo ook met Ton. De inhoud van de gesprekken blijven tussen ons. Een tastbaar kleurenpalet in combinatie met penseelstreken is de samenvatting van onze interactie. Een mooie middag waarbij de fotograaf nader is bekeken.

Koffie met een portret – plein air / live sessie door Mariska de Kok. We beginnen met koffie en een goed gesprek, daarna 2x 45 minuten tijd voor een modelsessie. Het doel – een grote expositie zodra de deur weer open mag van allemaal prachtige koppen. Daarnaast wil ik een mooi boek maken van alle portretten met de titel: ‘Een verzameling mooie momenten’. Zin om ook mee te doen aan dit project? Laat het me weten!