Discussie in huis

Keuze stress!!!

De tekst voor mijn boek is zo goed als klaar. Nog een laatste blik over de foto’s en toch nog één keer alle tekst doorlezen.

Zelfs in mijn dromen blijft dit werkje rondspoken. Hoe zit het eigenlijk met mijn Nederlands ….. (ik ben en blijf toch een westlander in hart & nieren). Ken ik nog iemand die de Nederlandse taal perfect beheerst?! Anderzijds ik heb het boek al aan diverse kritische lezers ter keuring overgedragen op zoek naar kritiek. Wanneer is genoeg, genoeg?! Hoe meer ik op allerlei dingen ga letten hoe meer vragen en twijfels roepen om aandacht. Zo ook de voorkant van het boek.

Verschil in smaak

Degene die mij iets beter kennen, weet dat ik gek ben van boeken. Ik koop ze graag. Omdat ik nu zelf met een boek bezig ben, ben ik alles in vraag aan het stellen. Wat geeft bij mij de doorslag om een boek te kopen? Vroeger ging ik graag naar de boekenmarkt in Delft. In de overvloed van boeken liet ik me leiden door het embleem van de uitgever op de zijkant van het boek. Op die manier dacht ik al iets te weten over de kwaliteit van het boek. Maar ja, om nu met mijn boek langs allerlei uitgevers te gaan, dat is niet mijn insteek. Hoe krijg ik dan mijn boek onder de aandacht? De kaft lijkt me hierin een belangrijk element. En dan komt het onderwerp smaak om de hoek ….

Reisgids

Mijn insteek is om een handzaam boekje te maken als een reisgids bij het bezichtigen van exposities. Vaak raken we overweldigd door alles wat er te zien is. Dat kan dus anders. Maar goed, over de inhoud is hier in huis en ook bij de lezers geen discussie. Tot mijn vreugde is het enthousiasme over de insteek zowel bij de kritische lezers als in huis groot.

Dus, wil je me helpen om de rust in huis weer te laten wederkeren?

Zoals gezegd, discussie in huis welke kaft nu het sterkste over komt. Met foto? Zonder foto? Grote letters? Minder tekst? Genoeg vragen, waar wij met zijn tweeën nog niet uitkomen. Smaken verschillen …..

Mijn vraag aan jou

Bijgevoegd drie verschillende voorbeelden voor de kaft van het boek. Waar gaat je voorkeur naar uit? En nog belangrijker, zou je me willen vertellen waarom? Alle hulp is welkom. Dank je wel! Ik ben benieuwd.

Keuze A
Keuze B
Keuze C

Meer over de ontwikkeling van mijn boekje via deze link.

Nieuwsgierig naar de afloop van dit project? Dat kan! Van harte welkom. Schrijf je dan in om mee te lezen in mijn dagboek.