Dit is echt leuk!

Vandaag was vrijdag de schrijfdag. Verrassend hoeveel hierin is te leren. De 50.000 woorden voor mijn boek staan al langer op papier. Dan komt het proces van schrappen in overbodige woorden. Dat is ook nog te doen. Ja het woordje ‘ook’ gebruik ik regelmatig. Daar ben ik me inmiddels duidelijk bewust van geworden.

De volgende fase is om verrassende woorden te gebruiken. Op zoek naar synoniemen. Een geheel nieuwe wereld gaat er voor mij open. Natuurlijk herken ik de meeste Nederlandse woorden. Zo erg is het ook (daar gaat ie weer :)) weer niet. Ik verbaas me met een grote glimlach over de verschillende betekenissen over één en het zelfde woord.

Zojuist was ik op zoek naar een synoniem voor de zin: ‘Op zoek naar’. Het woord ‘naar’ gaf allerlei zoekresultaten die ik in eerste instantie niet had bedacht.

Heb jij een tip voor mij? Een andere zin voor: Op zoek naar jouw voorkeuren?