Een fleurige dag

Vandaag was de middag voor Petra gereserveerd om model te staan voor ‘Koffie met een portret’. Over het koekje bij de koffie (wat in deze situatie thee werd) moest ik even goed nadenken. Ik vind het leuk om de gast een welkom gevoel te geven door voor hem of haar een bijpassend koekje te bakken. Eigenlijk was de oplossing heel simpel – iets uit de veganistische hoek. Kan dat lekker zijn? Jawel! Smullen – recept is op aanvraag beschikbaar 🙂

Het boeket

Vandaag was eigenlijk alles super. De zon scheen, de deuren konden wagenwijd open & we hadden alle tijd. Bij binnenkomst van Petra kreeg ik een lief boeket bloemen. Op dat moment wist ik gelijk de titel bij dit schilderij: ‘Een fleurige dag”.

Bij de ‘Koffie met een portret’-serie laat ik mij in de keuze qua kleur in het schilderij totaal leiden door mijn gevoel. Vanmiddag werd het me nog makkelijker gemaakt door de mooie kleuren van het boeket.

Mooie gesprekken, echt contact, een waardevolle middag die toegevoegd gaat worden aan de verzameling mooie momenten.

Dit keer in het filmpje, iets meer tekst, plus ook foto’s van tussen fases. Het eindresultaat is ook te zien in toonwaardes. Waarom & Hoe? Laat je verrassend door 180 seconde plezier. Ook een keer meedoen? Laat het me weten via deze link.

Dit keer een Noordwijkerhoutse ster op het doek

Koffie met een portret – plein air / live sessie door Mariska de Kok. We beginnen met koffie en een goed gesprek, daarna 2x 45 minuten tijd voor een modelsessie. Het doel – een grote expositie zodra de deur weer open mag van allemaal prachtige koppen. Daarnaast wil ik een mooi boek maken van alle portretten met de titel: ‘Een verzameling mooie momenten’. Zin om ook mee te doen aan dit project? Laat het me weten!