Hoe doet ze dat?

Detail werk locatie Duyckenburch

Afgelopen weken was ik regelmatig te gast op landgoed Calorama. De perfecte locatie voor Kunstklank theaterproducties. Zang, muziek, dans, theater & kunstwerken. Samengevat: Dat is eigenlijk niet mogelijk in een paar woorden.

Waarom was ik daar?

Wederom was ik door Kunstklank gevraagd om net als vijf jaar geleden de voorstellingen te vatten op doek. Heerlijk! Genieten van de voorstellingen, de passie van de deelnemers, het vuur in de optreden. Daarna de puzzel om dit te vertalen op het doek.

Makkelijk?

Nee natuurlijk niet makkelijk, maar wel heel leuk. Dit keer was mijn aanpak iets anders dan de voorgaande keer. Er waren nu veel meer verschillende optredens. Met als kers op de taart een prachtige voorstelling op landgoed Dyckenburch

De planning

Ik had jullie graag meer stap voor stap meegenomen in het proces van het vervaardigen van de schilderijen. Maar ja, het leven is soms keuze maken. Afgelopen weken heb ik ook mogen genieten van het enthousiasme van de deelnemers aan mijn zomerworkshops. Ook heel leuk en inspirerend. Het was wel goed planning in verdeling van aandacht & focus.

Vakmanschap blijft belangrijk, ook bij alla prima – dus een check in het toonverhaal

Wikken & wegen

Voor deze week heb ik alle afspraken afgezegd. Ik heb mezelf opgesloten in het atelier. Schetsen om me heen, foto’s van de voorstellingen & aantekeningen. In mijn herinnering het gevoel wat de optredens bij mij opriep.

Wikken & wegen. Wat zet ik in mijn werk? Wat is de intentie van het verhaal? Hoe maak ik de vertaling? Waar zet ik wat ….. Voor mij een zalig proces, alleen jammer genoeg is er een tijdsdruk. Desalniettemin ben ik al wel tevreden met de opzet van de werken.

Hoe doet ze dat?

Komend weekend staat landgoed Calorama totaal in het teken van kunst. Mijn doelstelling is om alle werken die ik in de afgelopen weken heb gemaakt, daar te tonen aan het publiek.

Waarschijnlijk zal ik nog bezig zijn met de laatste puntjes op de i van sommige schilderijen. Misschien wel des te leuker omdat je dan echt af kan kijken.

Daarbij is het heerlijk om in gesprek te gaan over ‘Hoe doet ze dat’ :). Van harte welkom.

En ja, degene die mij volgen via Facebook etc hebben gezien dat er inmiddels ook een aantal ‘Koffie met Portret’-werken hangen. De reacties op dit werk zijn zeer positief :). Dus mocht je jezelf in de ogen willen kijken op een bijzondere locatie, dan zie ik je graag aanstaande zaterdag 7 of 8 augustus in Noordwijk!

Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via deze link

Zien & gezien worden – Koffie met Portret – locatie Koetshuys landgoed Calorama te Noordwijk

Overige informatie van/door Kunstklank

Het laatste weekend van DE NIEUWE WERELD ZOMER staat de beeldende kunst centraal. Een weekend over de kracht van kunst voor jong en oud.
Bezoekers wandelen langs de kunstroute op het landgoed en worden verrast door pop-up optredens passend in het thema DE NIEUWE WERELD.

Met kunst van Judith de Haas,  Mariska de KokHans BerkhoutJurriaan van Hall, Maja van Hall, René de Jager, Marieke van der Lippe, Diana Hoogeveen, Wil van der Niet, Rob van Leeuwen, Rowana van den Hove, Bonnie Verhoeven, Tess Hummels.