Hoeveel gezichten heeft kunst?

Dit keer was Olga mijn gast voor het project ‘Koffie met een Portret’. Enthousiast vertelde ze mij bij binnenkomst dat ze nog snel even haar haar gewassen. Waarschijnlijk in de veronderstelling dat dit belangrijk zou zijn voor het portret … 🙂 Jammer voor de inzet van Olga, maar dat ‘haar’ is voor mij ondergeschikt. Ogen, die zijn voor mij het belangrijkste in het portret. Via de ogen ontstaat voor mij de verbinding met die ander.

Kunstenaar op veel verschillende vlakken

Olga is een kunstenares op veel verschillende vlakken. In zang, taal en voordracht. Zingen – haar grote liefde. Door de gevolgen van Covid gaat dit nog niet zoals zij graag zou willen. Gevolg is dat andere kunsten nu nog meer aandacht krijgen.

Op dit moment ligt de nadruk op teksten schrijven. Het project ‘Anders’ wat Olga vorig jaar heeft geschreven heeft destijds veel positieve reacties gekregen. Daarbij is Olga op schrift aan het stellen hoe het is om thuis de kinderen les te geven. De teksten zijn hilarisch en herkenbaar. In onze koffiepauze werd ik getrakteerd op een voordracht. Werkelijk bijzonder. En ik weet zeker dat dit zijn weg gaat vinden in de wijde wereld.

Je bent er altijd

In deel 2 van onze modelsessie kreeg ik een miniconcert van Olga. Het nummer: ‘Je bent er altijd’ heeft Olga geschreven voor een vriendin. Ik had het voorrecht dat Olga dit werk hier live in het atelier ten gehore heeft gebracht. Ook nu krijg ik nog kippenvel als ik eraan terug denk. Het optreden heb ik op film, maar zonder geluid…..

Het opnemen van geluid staat standaard uit zodat we in de sessies heerlijk vrij kunnen kletsen.

Deze middag is ook weer een prachtige aanvulling voor het boek in wording: ‘Een verzameling mooie momenten’. Indringende verhalen en gecombineerd met uitbundig lachen. Lieve Olga, dank je voor jouw gezichten in de kunst.

Koffie met een portret – alla prima/ live sessie door Mariska de Kok. We beginnen met koffie en een goed gesprek, daarna 2x 45 minuten tijd voor een modelsessie. Het doel – een grote expositie zodra de deur weer open mag van allemaal prachtige koppen. Daarnaast wil ik een mooi boek maken van alle portretten met de titel: ‘Een verzameling mooie momenten’. Zin om ook mee te doen aan dit project? Laat het me weten!