Iets luchtigs

Voor het project ‘pakje kunst’ heb ik weer een verzoek ontvangen om een serie werkjes te maken. Altijd erg leuk.

Werk Mariska de Kok PK BP 2020 0608 11

Nadenkend over de nieuwe serie, was ik aan het dubben. De vorige keer wist ik gelijk dat ik met de demonstratie voor black lives matter aan de slag zou gaan. Hier hoef ik denk niet veel aan toe te voegen. Te gek voor woorden dat men wordt veroordeeld op kleur.

Inmiddels is de wereld zo onrustig dat ik een tegenstelling zoek. Kerst verwerken in mijn pakjes kunst ….. Mensen die kerstbomen inkopen, dan is mijn werk wel heel tijdsgebonden. Ervaring heeft geleerd – bij twijfel, niet doen-.

Luchtigs, die kant wil ik op. Waar wordt je blij van?! Ik ken mensen die het heerlijk vinden om te vliegeren. Spanning, actie, samen zijn op gepaste afstand. Het idee was leuk, maar bij die afstand gaat het mis.
De paneeltjes waar ik op schilder zijn 6×8 cm om daar een persoon plus vlieger waarbij wel wat afstand tussen zit is eigenlijk niet te doen. Jammer. Het idee was leuk. En ook wederom in het verlengde van de mooie voortuin hier en mensen.

Nog weer nadenken en jawel, het idee is er. Wat dan? In ieder geval iets luchtigs. Oké, ik zal de spanning niet opvoeren.
Mensen en ballonnen en dan vooral blije mensen. Dan kom je al gauw bij kinderen uit. Nog heerlijk onbevangen in het leven. Ik denk dat we dat nu allemaal wel iets van kunnen gebruiken. Dus de nieuwe serie – mooie mensen en ook reizigers, wat je blijft niet op die plek, maar de juiste titel weet ik nog niet. Komt goed. Nu hard aan het werk.

Werk Mariska de Kok PK BP 2020 0608 12