Interview Groot Westland

Even pauze. Even op de pijp. Bakkie doen, praatje maken. Voor veel westlanders een begrip – op de pijp.

In mijn jonge jaren ging ik na school en in de vakanties werken in de kas. Begonnen met chrysanten potten, daarna kistjes papieren bij de tomaten totdat ik bij de familie Zuidgeest in de paprika’s kwam. Mooie tijden, hele mooie herinnering.

Ik voel me vereerd dat ik voor deze rubriek ‘op de pijp met’ was uitgenodigd.

Vorige week mocht ik de heren Esdor van Elten & Ton van Zeijl hier in mijn atelier aan de Boulevard in Katwijk ontvangen.

Bijzonder is dat de journalist zijn wortels in Katwijk liggen, dus voor hem werd het een thuiswedstrijd. De fotograaf had wel wortels in het Westland, heerlijk om het ‘ken jij die dan’- gesprek te hebben. Op het moment dat je je geboortegrond verlaat krijg je pas door wat voor effecten dit heeft.

Natuurlijk hoor je mij niet klagen. Volgens mij zitten we hier op het mooiste plekje van Nederland. En inmiddels zie ik op straat en in supermarkten overal bekende voor een gezellig praatje tussendoor. Tegelijkertijd is het heerlijk om zo nu en dan even stil te staan bij het verleden en de mooie herinneringen. Het was een mooie ochtend.