Kletskoppen

Woensdagmiddag – het begin van een nieuwe routine begint zich langzaam maar zeker te vormen. Ik ben veel aan het nadenken hoe ik mijn toko kan laten overleven in deze onwerkelijk situatie, waarvan ik denk dat dit nog wel even gaat duren. Vorige week had ik echt de balen, gelukkig is er tijdens het hardlopen weer een plan ontstaan. Project: ‘Koffie met een portret’.

Voorbereiding kletskoppen

Plan C = Koffie met een portret

Plan C is inmiddels van start gegaan. ‘Koffie met een portret’. Geheel volgens de regels mag ik 1 persoon per dag ontvangen. Als eerste heb ik de cursisten van de donderdagochtend op de hoogte gesteld van mijn plan. Wat een enthousiasme! Heerlijk.

Eerst aan de koffie met iets lekkers en bijkletsen. Elkaar weer eens in de ogen kunnen zien. Daarna 2x 45 minuten model zitten. Dan kan ook ik eens ongestoord kijken naar wie ik voor me heb 🙂 . En eerlijk toegegeven ik ben het meest in mijn element wanneer ik mag schilderen. Live een portret maken is voor mij feest. Genieten van de kleur, vorm, spelen met verf en mijn penselen. Ons laten verrassend door het resultaat.

Een boek, een expositie ….

De vervolgplannen ontstaan ook alweer in een rap tempo in mijn hoofd. Ik wil een boek maken van alle schilderijen en op het moment dat de deur van het atelier weer open mag voor grotere groepen dat komt er hier een expositie van de prachtige portretten met als titel: ‘Een verzameling mooie momenten’.

Want dat is het. Mooie gesprekken inmiddels gevoerd en vooral blije gezichten. Even nergens aandenken, gewoonweg genieten van ongecompliceerdheid. Ook hoor ik mezelf weer neuriën wanneer ik aan het schilderen ben. Heerlijk! Mocht je ook een keer op de stoel plaats willen nemen? Laat het me dan weten.

Basterdsuiker, boter, amandelen en liefde

Waarom de titel: ‘Kletskoppen’?

Gisteren was Doortje in de hoofdrol en ik probeer voor iedereen een bijpassend koekje te bakken. Van ons samenzijn was mijn (terechte verwachting) dat we heerlijk aan het bijkletsen zouden gaan …. Hier het bewijs (Koffie met een portet – in de hoofdrol Doortje)

Morgen mag ik weer een nieuwe gast verwelkomen, nu nog even stoeien in de kook boeken.