Kunst Kijken

Detail werk Mariska de Kok – onderdeel in de tekst van het boekje Kunst Kijken – de Kunst van het Kijken.

Ondanks het prachtige weer buiten, voel ik me gedwongen om binnen achter de pc verder te werken aan mijn boekje.

Het werken aan het boekje is eigenlijk hartstikke leuk. Het is heerlijk om mijn kennis van de afgelopen jaren samen te vatten in handzame boekjes.

De bedoeling was een ebook van maximaal 50 pagina’s …. dat gaat niet lukken, ik zit nu al boven de 100 bladzijden. Zoals gewoonlijk heb ik genoeg ideeen en tekst om te vertellen. Een vertaling naar een boek is duidelijk iets anders dan les geven. In de lessen of bij rondleidingen merk ik snel genoeg wanneer iemand net nog niet helemaal begrijpt wat ik bedoel. In een boek is dit anders. Het publiek is iets minder duidelijk.

Kunstkijken is vaak overweldigend

Dit boek is bedoeld als handvat bij het bezoeken van exposities. Musea doen hun best om ons te imponeren met hun prachtige collectie. Vaak is er zoveel te zien, dat kijken daardoor moeilijk wordt.
Overvoerd, met hoofdpijn en duizelig ga je weer naar huis. Onder je arm natuurlijk een nieuw aangeschafte catalogus, zodat je rustig thuis kunt nakijken wat je nu eigenlijk hebt gezien, maar ook wat je had kunnen zien…… Dit kan anders!

Hoe dan?

Daarover ben ik dus nu aan het schrijven. De tekst is globaal klaar, al diverse keren doorgelezen door mensen met meer verstand van de Nederlandse taal en kritische blik. Nu nog de juiste foto’s erbij zoeken en nogmaals zorgen dat alles op de juiste plek staat. Het doel is om dit weekend de eerste proefversie te laten drukken. Spannend!

Binnenkort beschikbaar via deze link.

Alvast inschrijven voor de gedrukte versie? Natuurlijk is dat mogelijk – zie deze link. De prijs voor de gedrukte versie wordt € 14,95 (exclusief verzendkosten à € 4,00).

De belofte na het lezen van het boek: Kunst kijken – de kunst van het kijken.

Op de hoogte blijven van de ontwikkeling van dit boek? Schrijf je dan in om mee te lezen in mijn dagboek.