Nummer 13

Vrijdag, vroeg uit bed omdat het model van vandaag in de middag weer aan het werk moet. En ja, alles voor de kunst, zelfs vroeg uit de veren.

Precies op het afgesproken tijdstip ging de bel. Dit wil niet zeggen dat ik al helemaal klaar was. Nog op zoek naar sokken en een paar schoenen en dan snel de trap af om de deur open te doen. Een brede lach en mooie tulpen. De start van een paar zeer enerverende uren.

Wat kunnen die twee, zij & ik kletsen. Alles komt aan bod en in totaal willekeurige volgorde. We kunnen elkaar bijhouden.

In het tweede deel begint er wel iets meer rust in de kamer te komen. De dames worden wat moe. Moe van het geconcentreerd schilderen, de verhalen en ons prachtige model van vandaag was ook moe van het stilzitten. Hoewel ….. stilzitten?! Oordeel zelf.

De verklaring voor de titel, Margret was nummer 13 in de serie. Zo simpel kan het zijn. Tijd voor een filmpje en om zelf te oordelen of deze dame in de top 3 van “stilzitters” kan worden geplaatst? Wat denk jij?

Koffie met een portret – plein air / live sessie door Mariska de Kok. We beginnen met koffie en een goed gesprek, daarna 2x 45 minuten tijd voor een modelsessie. Het doel – een grote expositie zodra de deur weer open mag van allemaal prachtige koppen. Daarnaast wil ik een mooi boek maken van alle portretten met de titel: ‘Een verzameling mooie momenten’. Zin om ook mee te doen aan dit project? Laat het me weten!