Pakje Kunst Leiden – “We are all travelers” – Mag ik jou ook schilderen?

Mag ik jou ook schilderen?

Mag ik jou ook schilderen?

Pakje Kunst Leiden is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg, die oude, omgebouwde, mechanische sigarettenautomaten als cultureel erfgoed hergebruikt met als doel kunst dichter bij de mensen te brengen. De automaat hangt sinds april 2018 in Galerie Café Leidse Lente

Waarom doe ik mee?

Simpel, ik doe mee omdat de glimlach die iemand op zijn gezicht krijgt, wanneer men een pakje kunst opent is onbetaalbaar. 

We are all travelers

Voor dit project heb ik allerlei reizigers vastgelegd op paneel (5×8 cm mixed media). Mensen op stations wachtend op hun trein of bus. Mensen onderweg tijdens een wandeling door het bos. Maar ook mensen hier in “onze voortuin” in Katwijk aan Zee. Wandelaars genieten van het prachtige uitzicht of het mooie gesprek met elkaar. 

Het plan

Het plan: Op termijn wil ik een boek maken van alle schilderijtjes, reacties & interacties en het vervolg op deze schilderijtjes. De werkjes gaan vandaag d.d. 27 maart 2018 zelf op reis. Via Pakje Kunst op weg naar een nieuwe eigenaar. Hoe leuk zou het zijn om hier een vervolg aan te geven en zelf onderdeel van deze reis te worden?

Mag ik jou ook schilderen?

Wanneer je één van mijn werkjes heb kunnen bemachtigen via het Pakje Kunst zou ik graag een foto van jou met het werkje ontvangen. (E-mailadres staat op de bijgevoegde biografie). Wanneer ik ook jou mag schilderen dan ontvang ik graag een foto van jou als reiziger. Dit kan zijn bij een bushalte of misschien bedenk je wel iets ludieks. Als tegenprestatie maak ik hiervan een nieuw schilderijtje voor Pakje Kunst dat daarna ook weer op doorreis gaat. Op die manier creëren we een mooi verhaal van ons als reiziger op deze planeet.