Purple Rain

Inmiddels begint de verzameling portretten in omvang toe te nemen, waardoor ik kan gaan vergelijken. Voor mij als maker prettig om zo nu en dan eens rustig te kijken wat het effect is van hetgeen ik aan het doen ben. Er vallen mij veel dingen op, dus genoeg om over te praten.

Afgelopen vrijdag kreeg ik een mooi compliment dat ook een bezoeker kon blijven kijken naar de portretten, omdat er zoveel in te ontdekken is. Gaaf dat de werken ook voor andere meer worden/zijn dan alleen een portret.

De kracht van paars (nee, geen politiek!)

Onze altijd vrolijke Lucie

Het is een leuke ontdekkingstocht om te zien dat hoewel alle achtergronden in 1 kleur zijn neergezet en ik daarna de kop opzet met de ‘primaire’ kleuren (de drukkleuren) er toch een geheel blijft ontstaan.

Dit keer dus extra aandacht voor de achtergrond. Voor Lucie was het direct duidelijk – paars. Paars / Violet een naam zegt niet zo veel omdat we allemaal een andere associaties hebben met een kleur. Voor mij een mooie paars kan net weer wat roder zijn dan de favoriete kleur van een ander.

Ook al kan paars heel veel verschillende tinten hebben, de toon is wel donker. Door deze toon ben ik genoodzaakt om licht toe te voegen in het portret. Dit heeft weer een totaal ander effect dan bij de achtergrond van Jaap.

Natuurlijk zou ik er voor kunnen kiezen om de toon van de achtergrond lichter te maken. Tegelijkertijd zie ik er wel een uitdaging in om met de keuze van het model aan de slag te gaan. Binnenkort komt er iemand met een grote voorkeur voor zilver ….. ik ben heel benieuwd wat voor effect dit gaat geven.

Op naar de volgende, maar nu eerst tijd voor Lucie en haar Purple Rain.

Waarom de titel: Purple Rain

Purple Rain schijnt een metafoor te zijn voor de hemel – Ook al waren Lucie en ik fysiek afgelopen vrijdag met zijn tweeën, op de achtergrond en in het gesprek was onze lieve vriendin Annette aanwezig. Voor mij wederom daardoor ook verbonden met dit werk. Gelukkig hoeven titels niet altijd logisch te zijn voor het publiek 🙂 Het gaat om het werk, dus nu tijd voor het filmpje!

Koffie met een portret – plein air / live sessie door Mariska de Kok. We beginnen met koffie en een goed gesprek, daarna 2x 45 minuten tijd voor een modelsessie. Het doel – een grote expositie zodra de deur weer open mag van allemaal prachtige koppen. Daarnaast wil ik een mooi boek maken van alle portretten met de titel: ‘Een verzameling mooie momenten’. Zin om ook mee te doen aan dit project? Laat het me weten!