Spiegeltje, spiegeltje aan de wand …

Gisteren was ook weer een middag met een mooi gesprek. Een lach, een traan, herinneringen, herkenning & marsepeincake!

Jolinda was te gast. Wij kennen elkaar al van onze vroegste jeugd. Samen op school, samen werken in de tuin en dezelfde leeftijd. Jolinda een fleurige dame wanneer je haar een keer heb mogen ontmoeten dan vergeet je haar niet. Kleurig en een bijzondere smaak / voorkeur die zij eigenlijk deze keer niet had uitgesproken.

Zilver.

Jawel, Jolinda houd van schilderen met zilver. En de juf …. die is niet van zilver uit een tube. Haar insteek is om deze kleur zelf te mengen. Dus bij de vraag aan Jolinda wat haar lievelingskleur was kreeg ik het verrassende antwoord ‘Magenta’.

Ja voor het schilderen van alle koppen gebruik ik drukkleuren. Voor de achtergrond maak ik een uitzondering. Door voor het startpunt een voorkeurkleur te kiezen van het model, wordt ik ‘gestuurd’ om daarop te reageren. Soms een uitdaging, maar daar hou ik van. Dus speciaal voor Jolinda een tube ‘zilver’ gekocht.

Heerlijk vertrouwd

Jolinda heeft in de loop van de jaren ook vaker voor mij model gezeten. Een verrassend detail is dat zij met het project; ‘Westlanders op doek’ ook is vastgelegd met verf.

De vertrouwdheid tussen ons vind ik bijzonder. We gaan al zoveel jaren samen op pad. Soms zien we elkaar, maar er zijn ook langere tijden dat we elkaar niet zien. Toch, zoals ook gisteren na ontelbaar veel maanden is de tijd direct overbrugt. Mooi.

Spiegels

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand ….. Jolinda is drie maanden jonger, dus dat ga ik niet winnen :). Ik vind het mooi dat je met elkaar de ervaringen kan delen die met ‘onze’ leeftijd van doen hebben. Herkenning.

Ook tijdens het schilderen zijn er veel spiegels te zien. Niet omdat ik de hele tijd wil kijken of mijn haar goed zit. De spiegels zijn een hulpmiddel om te objectief te kunnen blijven kijken naar mijn werk.

Wel moet ik toegeven dat ik het soms in deze sessies vergeet. Gefixeerd op mijn model voor me. Soms te gezellig waardoor beweging meer aanwezig is dan ‘het model zitten’. Tegelijkertijd de sessie zijn een prachtige verzameling momenten aan het worden.