Werk in uitvoering.

Werk in uitvoering – voorbereiding voor het boek “Kunst Kijken” – De kunst van het kijken.

Door de drastische verandering in onze maatschappij in de afgelopen maanden, ben ik ook na gaan denken over de gevolgen voor mijzelf. Wat zijn de consequenties voor mij persoonlijk. Moet ik stappen ondernemen? Waar ga ik mijn tijd aan spenderen? Hoe ga ik het doen met lesgeven? Wat zijn de gevolgen voor mijn werk en inkomsten.

Schreeuw om aandacht

Ik richt me vooral op de mogelijkheden en daardoor heb ik inmiddels keuzes moeten maken die niet altijd leuk zijn. Minder lesuren, waardoor er meer ruimte komt om me te richten op mijn persoonlijke ontwikkeling. Mijn werk in zowel het schilderen, het tekenen maar ook het schrijven roepen om aandacht.

Daarnaast heb ik in de afgelopen maanden ook gemerkt dat online lesgeven zeer waardevolle elementen in zich heeft. Op de achtergrond ben ik daar hard mee aan het stoeien. Hierin zie ik nog heel wat mogelijkheden.

Wat wil ik?

Afgelopen jaar is overduidelijk gebleken hoe snel zaken kunnen veranderen. Verdrietig genoeg betreft het ook mensen die van het toneel zijn verdwenen. Ik zie het als een plicht naar mezelf om rustig te bekijken wat ik nu eigenlijk echt wil.

Werk in uitvoering

Met andere woorden: volop werk in uitvoerig op deze website. Het gevolg hiervan is dat het nog lang niet voldoet aan mijn maatstaven, maar dit gaat goed komen.

Praktisch

Soms is het verstandig om eerst stil te staan en een duidelijk keuze te maken alvorens je aan de slag gaat. Tegelijkertijd: ik heb nooit gezegd dat ik verstandig ben …. het resultaat is dat er nu bijvoorbeeld een gedeelte van mijn website in het Engels is en een andere gedeelte in het Nederlands. Inmiddels ben ik erachter dat ik niet zelf alles in twee talen hoef te zetten, maar dat hier een plugin voor is. Alleen moet ik nu dat wel alles weer terugdraaien. Details, tegelijkertijd wel een kleine uitleg over de activiteiten achter de schermen.

Italiaans

Mocht je op een gezellige manier Italiaans willen leren, ook dat is hier nu mogelijk 🙂 . Er zit nu rechts boven een vlag, waarbij je zelf kan kiezen in welke taal je mijn website wil bestuderen. Veel plezier en tot de volgende keer.